SKAL|Kuljetusyrittäjiä kuntapäättäjiksi, yrittäjyys vaaliteemana

0
Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry tavoittelee omaa kuntapäättäjien verkostoa. Sen jäsenistä 58 on tiettävästi ehdolla syksyn kunnallisvaaleissa. Järjestöllä on omat vaaliteemat, joiden pohjalta laadittuun kyselyyn eduskuntapuolueet vastasivat. Eniten hajontaa syntyi suhtautumisessa kuljetuspalveluiden kilpailutukseen ja kuntien perustamiin kuljetusyrityksiin.


SKAL kannusti keväällä jäseniään ehdokkaiksi kunnallisvaaleihin. Ehdokkaiksi ilmoittautui 58 jäsenyrittäjää eri puolueista 47 kunnasta. Runsaat kaksi kolmannesta ehdokkaista on entuudestaan mukana kunnallispolitiikassa. SKAL toimii vaaleissa yhteistyössä Suomen Yrittäjien kanssa.

SKAL:n vaaliteemoissa korostetaan kotimaista yrittäjyyttä ja kuntien vastuuta tilaajana

Vaaliteemat tuovat esille rehdin kotimaisen kuljetusyrittäjän, joka palvelee kuntalaisia. Kunta puolestaan pitää hyvää huolta jakeluliikenteen tarpeista, katuverkostosta ja muusta infrastruktuuristaan. Kunta ostaa kuljetuspalveluita laadukkailta lähiyrityksiltä eikä tuota niitä itse. Teemat on avattu tarkemmin tiedotteen liitteessä:

• Kotimaisella kuljetusyrittäjyydellä elinvoimaa kaikkialle Suomeen
• Kunnan sydän sykkii toimivan jakeluliikenteen varassa
• Kadut kuntoon, liikenne sujuvaksi
• Kuljetuspalvelut kuljetusyrittäjiltä kestävällä yhteistyöllä
• Harmaa talous kuriin luotettavilla kumppaneilla
Puolueiden kannat vaaliteemoihin

Eduskuntapuolueet olivat yhtä mieltä siitä, että kotimaiset kuljetusyritykset ja niiden kalusto ovat elintärkeitä Suomen huoltovarmuuden kannalta. Monen muun kysymyksen osalta syntyi hajontaa. Puolueet kommentoivat väittämiä tietämättä SKAL:n kantaa etukäteen. Puolueiden vastauksiin ja ehdokkaisiin voi tutustua SKAL:n verkkosivuilla www.skal.fi/kuntavaalit2012 sekä Kuljetusyrittäjä-lehden lokakuun numerossa.

Miksi äänestää kuljetusyrittäjää?

Kuljetusyrittäjä tuo valtuustoihin ja lautakuntiin elinkeinonharjoittajan ja työnantajan näkökulman sekä infrastruktuurin tuntemusta. Monella kuljetusyrittäjällä on myös laaja paikallistuntemus ja hyvät verkostot, joista on hyötyä kunnalle. Kuljetusyrittäjä pitää kunnan pyörät pyörimässä. Yrittäjää kannattaa äänestää!

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI