Soiniin tulee Toiminnan Tori

0
Soinin kunnantalo

Säännöllistä toritoimintaa viritellään Soinin keskustaan. Liikekeskuksen alaparkkipaikalta on varattu alue torikäyttöön keskiviikkoisin klo 9 alkaen. Tori avautuu ensimmäisen kerran keskiviikkona 17.10. ja on siitä lähtien avoinna aina keskiviikkoisin.

Myyjille toripaikat ovat ilmaisia, mutta sähköistetystä paikasta peritään 5 euron kertamaksu. Liikekeskuksessa on tarjolla wc-mahdollisuus kirjaston aukioloaikoina.

– Luonnollisesti torille kaivataan sekä myyjiä että asiakkaita. Myös lauantaille on mahdollista varata toripaikka. Nykyisin torimyyntiä on vähän eri päivinä. Pyrkimyksenä on tällä tavoin tehdä kaikille tunnetuksi, milloin kannattaa olla paikalla, kertoo kunnanjohtaja Juha Viitasaari.

Ajatus toritoiminnan virittämisestä nousi esiin teknisen lautakunnan kokouksessa. Lautakunta toivoi, että soinilaisten palveluiden oheen ja osittain niitäkin hyödyttämään syntyisi vetovoimainen toripäivä.

Toiminnan Tori alue

– Parhaimmillaan säännöllinen tori tuo lisäväriä kyläkuvaan. Jonain päivänä puhutaan, kuinka meno on kuin Soinin torilla. Toivottavasti hyvässä merkityksessä.
Rajatun torialueen toivotaan myös selkiyttävän liikkumista keskustan alueella. Niin kutsutulta alaparkkipaikalta varataan alkuvaiheessa liikenneympyrän puoleinen puoli jolloin rakennusten puoleinen osa jää edelleen henkilökunnan parkkipaikkoiksi. Kyseinen paikka on jo valmiiksi monen myyjän hyödyntämä. Kauppakeskus- ja toriasiakkaat voivat käyttää toriaikana pysäköintiin niin kutsuttua Herttualan tonttia risteysalueen toisella puolella, selventää Viitasaari.

Torialue sijaitsee osoitteessa Alajärventie 2, Liikenneympyrän ja Grillirakennuksen välissä. Paikkojen vuokraamisesta vastaa isännöitsijä Kiinteistöpalvelu Mäki, puhelin 040 1792552, sähköposti kipalv@japo.fi.

 


 

JÄTÄ KOMMENTTI