Soinin kunta Ähtärin Matkailu Oy:n jäseneksi

0
Kuva: Studio Ahti

Soinin kunta Ähtärin Matkailu Oy:n jäseneksi – Alueellinen yhteistyö – perusta laajemman matkailukokonaisuuden kehittämiselle

Ähtärin Matkailu Oy laajentaa toimintaansa toivottamalla Soinin kunnan tervetulleeksi Visit Ähtäri – sateenvarjon alle. Soinin kunnan jäsenyys mahdollistaa soinilaisille yrityksille yhtäläiset oikeudet ja perusnäkyvyyden ähtäriläisten organisaatioiden kanssa Visit Ähtärin toiminnassa sekä avaa niille ovet syvempään, yrityskohtaiseen yhteistyöhön Ähtärin Matkailu Oy:n kanssa. Soinin jäsenyys rahoitetaan uniikin hankerahoitusmallin kautta, joka mahdollistaa kunnan panostuksen kohdentamisen yhteisesti tärkeälle Arpaisten alueelle.

”Soinin kunnan liittyminen Ähtärin Matkailu Oy:n jäseneksi on hieno esimerkki alueellisen yhteistyön voimasta. Matkailubrändien näkökulmasta yksittäinen kunta hukkuu verkossa olevan matkailutarjonnan paljouden alle. Ainoa mahdollisuus todelliseen, pitkäkestoiseen näkyvyyteen on alueellinen yhteistyö ja eri toimijoiden vahvuuksien täysivaltainen hyödyntäminen matkailumarkkinoinnissa. Ähtärillä on kansainvälisesti vahva brändi, johon me voimme tuoda lisää sisältöä. Lisäksi koko alue hyötyy yhteisestä panostuksesta Arpaisten alueen kehitykseen, joten kuntapäättäjienkin oli helppoa yhtyä näkemykseemme yhteistyön hyödyistä”, toteaa Soinin kunnanjohtaja Juha Viitasaari.

Soinin Vuorenmaan maisemia (kuva: Jussi Paarvala /jpnews.fi)

”Soinin kunnan jäsenyys on huikea lisä Ähtärin Matkailu Oy:n työkalupakkiin niin palvelutarjonnan näkökulmasta kuin toimijoiden asiantuntijuudenkin ansiosta. Arpaisten alueen kehitys on yksi Visit Ähtärin pääprioriteeteista. Esimerkiksi Vuorenmaan potentiaali ja Soinin jo olemassa olevat matkailupalvelut tekevät Soiniin kunnasta erittäin tärkeän osan Visit Ähtärin tulevaisuutta”, kommentoi asiaa Visit Ähtärin markkinointipäällikkö Johannes Aalto.

Kunnajohtaja Juha Viitasaari
Markkinointipäällikkö Johannes Aalto

Niin Viitasaari kuin Aaltokin toivovat Soinin ja Ähtärin yhteistyön inspiroivan myös muita lähikuntia yhteistyöhön etenkin matkailun saralla. ”Laajemmin ajatellen EteläPohjanmaan Matkailu Oy:n matkailubrändityö on yksi tärkeistä työkaluista koko maakunnan tunnettuuden lisäämiseksi kansallisella ja kansainvälisellä tasolla, mutta kuntarajat ylittävä alueellinen yhteistyö on se käytännön malli, millä pystymme valjastamaan alueelliset erityispiirteet matkailijamäärien kasvattamiseksi ja investointikiinnostuksen herättämiseksi”, toteavat Viitasaari ja Aalto yhdessä tuumin.

Visit Ähtäri 

info@visitahtari.fi

www.visitsoini.fi

 

Koronavirus-arkistotiedote 1_20

JÄTÄ KOMMENTTI