Soinin kunta päätti hyväksyä aiesopimuksen myydä terveyskiinteistöt ja Pihlajalinna osakkeet

0

Soinin kunnahallitus päätti eilisessä kokouksessaan yksimielisesti myydä kolme terveydenhuoltoon liittyvää kiinteistöään irtaimistoineen Pihlajanlinna-konsernille. Soinin kunnan terveysasema, Vanhainkoti Kotivaara ja Hoivakoti Apila kuuluvat nyt hyväksytyn kaupan piiriin. Samalla Soinin kunta hyväksyi Pihlajalinna Terveys Oy:n osakkeiden myynnin.

Pihlajalinna Terveys Oy maksaa Soinin kunnan omistamista osakkeista 1,84 miljoonaa euroa. Kokonaisuudessa kauppa koskee Alavuden, Ähtärin kaupungin sekä Kuortaneen ja Soinin kuntien Pihlajalinnalle myymää osakekepottia, yhteisarvoltaan 18,4 miljoonaa euroa. Kiinteisöjen kauppaan tuli myös hyväksyntä, aiesopimuksen mukaisesti. Kiinteistöjen yhteinen pinta-ala on vajaa 3000 m2

Kunnajohtaja Juha Viitasaari

Kunnanjohtaja Juha Viitasaari kommentoi kauppaa seuraavasti: Pienet kunnat ja etenkin maakunnan reuna-alueilla sijatsevien kuntien etu on päätöksen taustalla. Meillä on palvelusopimukset voimassa vielä kolmetoista vuotta, joten kauppa on järkevää toteuttaa nyt. Meille kauppa antaa mahdollisuudet toteuttaa jo nyt päätetyt investoinnit sekä kehittää kunnan tulevaisuutta ja itsenäisyyttä kuntalaisten parhaaksi. Kunnalle jää vielä kolme osaketta ja muille Kuusiokuntien kunnille 27 osaketta. Kunnanjohtaja Juha Viitasaari oli tyytyväinen kunnanhallituksen yksimieliseen päätökseen.

Kotivaara
Soinin Terveysasema

 

 

 

JÄTÄ KOMMENTTI