Soinin teknisen lautakunnan päätöksiä

0
Soinin kunnantalo

Soinin Teknisen lautakunnan päätöksiä 22.4.2021 

Soinin seurakunnan kaukolämpösopimuksen irtisanomisajaksi määriteltiin 6 kuukautta. Irtisanomisaika on määritelty 14.4.2014 Soinin kunnanvaltuuston hyväksymässä kaukolämmön sopimusehdoissa.

Lautakunta esittää kunnanhallitukselle poikkeamisluvan myöntämistä hallirakennukselle kirkonkylän alueelle. Kyseinen alue on kaavoitettu AO alueeksi ja rakentaminen tapahtuisi asuintontiksi määritellylle alueelle. Lautakunta näkee että rakentaminen ei aiheuta haittaa kaavan toteutumiselle. Rakentaminen tapahtuisi metsä ja peltoalueen laitamilla joten alue soveltuu kyseiseen rakentamiseen.

Maanmittauslaitokselle annetaan lausunto jotta alueen jolle sijoittuu maatilarantasauna ja on merkittynä  kaavamerkinnällä MM, voidaan lohkoa omaksi kiinteistökseen. Määräalan tulee täyttää rakennusjärjestyksen mukaiset vaatimukset vähintään 2000m2 pinta-alasta sekä rantaviivan pituus vähintään 40m.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirastolle annetaan lausunto Mölynsuo -turvetuontantoalueen lupa-muutoksessa. Vapo Oy hakee alueen laajentamista 11.6 Ha sekä luvan muuttamista määräaikaisesta toistaiseksi voimassa olevaksi. Lautakunnan lausunnossa muistutetaan että turvetuotantoalueiden vesistövaikutusten vähentämiseksi on käytettävä parasta käyttökelpoista tekniikkaa ja mitoittaa niin ylivirtaaman aikana vesiensuojelutoimenpiteet ovat riittäviä.

Hyväksyttiin sähköenergian kilpailuttaminen Soinin kunnan ja Soinin vuokratalot Oy:n osalta VENI Energian toimesta arvioidulle ajanjaksolle 1.1.2022-31.12.2025. Lautakunta näkee että valinta voidaan ensisijaisesti kohdistaa vihreään energiaan, mikäli sen kustannusvaikutus ei ole merkittävä.

Tiedoksi merkittävissä asioissa käytiin läpi Lauttopurolla tehtyä ELY-keskuksen tarkastusta. Purossa on havaittu valumia syksyllä ja uudestaan keväällä. Tarkastuksessa valumien määrää ei todettu merkittäväksi mutta sovittiin tehtävän lisätutkimuksia veden laadusta.


 

Herranen lounas maaliskuu700x

JÄTÄ KOMMENTTI