Soinissa maastopalo – apuun toivottu helikopteri jäi tulematta!?

1
Palopaikalle pääsemisessä tarvitaan mönkijöillä liikkuvia sammutusyksiköitä (Arkistokuva/Jukka Ketonen))

Päivitetty 14.7. klo 21.30

Soinin ja Alajärven palokunnat saivat hälytyksen maastopalolle Soinin Pahankalan-Kukonkylän alueelle tänään heti puolenpäivän jälkeen. Laajalta tiettömältä metsäiseltä seudulta havaittiin asujamistossa nousevan savua, jota palokuntien mönkijöillä liikkuvat sammutusyksiköt lähtivät selvittämään.

Tästä eteenpäin mönkijöillä…

Paloalue paikallistettiin etsimisen jälkeen Pahankalan ja Kukonkylän väliseltä vaikeakulkuiselta metsäalueelta.

Etelä-Pohjanmaan pelastuslaitoksen päivystävän palomestarin Timo Takkulan mukaan salaman sytyttämä maastopalo on saatu hallintaan ja rajattua. Metsää paloi noin 5 hehtaaria. Alue on vakeakulkuista kallioista aluetta. Todennäköisesti eilisen ukonilman aiheuttama salamaisku on jäänyt maastoon kytemään, josta se oli tänään päässyt etenemään tulipaloksi isommalle alueelle.

– Alajärven, Soinin ja Töysän palokuntien avuksi saatiin paikalle vaihtomiehistöä Nurmosta, Ilmajoelta ja Lapualta. Vuorossa on työskennellyt vajaa kolmekymmentä palomiestä.  Vaikka miehistötilanne oli vaikea, saivat palomiehet palon hallintaan esimerkillisellä puurtamisella, sanoo Takkula

Erikoista tulen hallintaan saamisessa oli tilanne, jossa paikalle sammutustyöhön osallistumaan oli palo- ja pelastushenkilökunnan avuksi kutsuttu myös helikopteri, jota ei kuitenkaan paikalle saatu mistään päin Suomea?

1 KOMMENTTI

  1. Salamoi pari kertaa ja ukkonen jyrähti eilen illan suussa Kukonkylällä.. Se varmaa iski sinne metsään, ja alkoi kytemään.. Onneksi saivat sen sammutettua.

JÄTÄ KOMMENTTI