Soinissa syötiin tänään kumppanuusaamiaista

0
Yrittäjiä ja yhteisöiden edustajia

Tänään aikaisin aamulla kokoontui soinilaisia yrittäjiä, yhdistys- ja vapaaehtoistoimijoita yhteiselle aamiaiselle Tervaholviin Soinissa. Kumppanuusaamiaisen oli järjestänyt Soinin kunta ja Elinvoimaa kuntiin -hanke.

Tiina Pelkonen

Alustuksessaan projektipäällikkö Tiina Pelkonen keskittyi kuntien asemaan ja rooliin tulevaisuudessa. – Kunta on tulevaisuudessa tärkeässä roolissa osallisuudessa, hyvinvoinnin kehittäjänä ja kumppanina. Kunta on koti kaikille. Elinvoiman merkitys kasvaa ja kunta luo ihmislähtöistä hyvinvointia kuntalaisille. Kunta ylläpitää sivistystä ja toimii kehitysalustana, kunta on siis koti kaikille. Kunnan tulee olla ihmisten yhteisö.

Kolmannen sektorin rinnalle on tullut myös uutena toimijana neljäs sektori, toisin sanoen perheet ja yksittäiset henkilöt.

Kunnanjohtaja Juha Viitasaari

Soinin kunnanjohtaja Juha Viitasaari kertoi tilaisuudessa kunnan tapahtumista ja etenkin kunnan 150 vuotisjuhlasta ja muista kunnan tulevista tapahtumista, joita on todella runsaasti.

Tilaisuudessa julkistettiin myös Alajärvellä pidettävä Positiivisuudesta elinvoimaa – seminaari 29.6. johon ovat lupautuneet mukaan professori Jorma Uotinen ja maakuntajohtaja Asko Peltola.

PTV-viinimyymälä_250620

JÄTÄ KOMMENTTI