Suunta tulevaan Kuusiokunnissa –hanke tarjoaa PestuuMarkkinat.fi –palvelun ja haluttua koulutusta

0

Etelä-Pohjanmaan liitto on myöntänyt 81.266 euron rahoituksen Kuusiokuntien (Alavus, Kuortane, Soini ja Ähtäri) hankkeelle, jolla vahvistetaan yritysten valmiuksia selvitä koronapandemiasta.

Hankkeen näkyvin osa käynnistyy torstaina 7.5. lanseerattavalla PESTUUMARKKINAT.FI -palvelulla. Palvelussa työ kohtaa tekijänsä, sillä siellä eri mittaisia pestejä tarjoavat yritykset ja yhteisöt sekä maa- ja kotitaloudet voivat ilmoittaa avoimista tehtävistä ja työtä tarvitsevat voivat ilmoittaa, minkälaisista pesteistä ovat kiinnostuneita. Palvelu on kaikille käyttäjille maksuton ja palvelun käytössä avustaa meklari Riikka Koskela. Riikka innostaakin yrityksiä ilmoittamaan avoimista paikoista ja mahdollisista urakoista palvelussa.

– Myös kotitalouksien arvioimme tarvitsevan apua esimerkiksi piha- ja puutarhatöissä ja vaikkapa ikkunanpesussa. Nekin kannattaa ilmoittaa, sillä nyt on hyvä mahdollisuus tavoitella työlle tekijöitä paikallisen palvelun avulla, toteaa Riikka.

KOULUTUSTA

Suunta tulevaan Kuusiokunnissa -hankkeessa tullaan tarjoamaan yrityksille myös niiden tarvitsemia koulutuksia. Koulutustarpeet selvitetään erillisellä kyselyllä, joka on tarkoitus lähettää yritysten edustajien sähköposteihin jo ensi perjantaina 8.5. Riikka Koskela odottaa yritysten koulutustarpeita mielenkiinnolla, sillä hankkeen on mahdollista toteuttaa verkkokoulutuksia nopeallakin aikataululla.

– Oletukseni on, että digiloikka on monissa yrityksissä toteutettu ennakoitua isompana ja todella nopeasti. Nyt on mahdollista saada neuvoja ja apua esimerkiksi etäkokoukset mahdollistavien sovellusten hyödyntämisessä, kertoo Riikka.

Koulutuspalvelut on tarkoitettu kaikille yrittäjille, mutta niitä voidaan tarjota myös nuorille, jotka mahdollisesti jäävät kesätöitä vaille. Tavoitteena on lisätä nuorten kiinnostusta yrittäjyyteen sekä vahvistaa ammatillisia valmiuksia.

Kuusiokuntien elinkeinotoimijat ovat suunnitelleet hankkeen yhteistyössä, ja hanketta hallinnoi Alavuden Kehitys Oy. Toimitusjohtaja Ulla Koivisto Alavuden Kehitys Oy:stä toteaa nopeasti käynnistetyn hankkeen olevan oiva osoitus seutuyhteistyöstä. Koivisto kiittää myös Etelä-Pohjanmaan liittoa tehokkaasta reagoinnista koronapandemian aiheuttamaan tilanteeseen. Hankerahoitus järjestyi ripeästi ja toteutus käynnistyi välittömästi rahoituspäätöksen jälkeen. Hankkeen toteutusaika on 20.4.2020 – 30.4.2021.


 

JÄTÄ KOMMENTTI