Syysmyrsky riepotteli katon irti navetasta Evijärvellä

0
Pelastuslaitokset Järvi-Pohjanmaalla ja sen lähinaapuri-kunnissa ovat saaneet huhkia hälytys toisensa perään, milloin mitäkin myrskyn tekosia selvittelemässä. Pahin tapaus, normi puiden kaatumisien lisäksi, on Evijärvellä iltapäivällä sattunut katon irtoaminen navetasta.

Navetassa majailleet eläimet jäivät yllättäen ilman suojaa perjantaina iltapäivällä noin kello puoli kolmen aikaan sattuneessa rytinässä, kun tuuli rullasi 340 neliön kokoisen navetan katon Kivijärvenkylässä Lepistönmäentiellä. Kymmenille navetassa olleille eläimelle jouduttaneen järjestämään tilapäisiä suojaviritelmiä, kunnes katto saadaan takaisin paikoilleen

Lukuisia avustushälytyksiä eri kohteisiin on ollut Evijärven lisäksi ainakin Lappajärvellä,Vimpelissä, Vetelissä ja Alajärvellä useampia, Halsualla useampia, Karstulassa ,Kaustisella, Alavudella, Kyyjärvellä ja Kivijärvellä.

Valio-myrskyksi nimetty syksyn isomman rajun syvin vaihe ajoittui seutukunnalla iltapäivään ja se jatkuu edelleen kohti iltaa mentäessä, joskin hieman jo laantuneena.

(Korjattu Kivijärvenkylässä ei Lahdenkylässä!)

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI