Tasoristeysten tilanne ei muutu surkuttelemalla – vaadimme rahaa tilanteen korjaamiseksi

0

Sininen eduskuntaryhmä vaatii, että vilkkaimmin liikennöidyt, vartioimattomat tasoristeykset muutetaan turvallisiksemmiksi mahdollisimman pian.

– On surullista, että asioita korjataan, vasta kun jotain todella traagista tapahtuu, kuten ihmishenkiä vaatinut tasoristeysonnettomuus Raaseporissa. Tilanne ei muutu surkuttelemalla, sanoo liikenne- ja viestintävaliokunnan puheenjohtaja Ari Jalonen (sin).

– Me siniset vaadimme, että työ vaarallisten tasoristeyksien poistamiseksi tai muuttaminen turvallisemmaksi aloitetaan välittömästi.

Suomessa on arviolta 2000 valvomatonta tasoristeystä. Valvomattomien tasoristeyksien määrä on syytä vähentää minimiin ja kaikkien tasoristeyksien turvallisuustasoa on parannettava aina kohteen mukaan. Tasoristeysten valvontaa on lisättävä myös raideliikennettä koskevan uudistuksen takia. Rautateiden henkilöliikenne avautuu kilpailulle 2020-luvulla.

– Jotta raideliikenne on tulevaisuudessa mahdollisimman sujuvaa ja häiriötöntä, tasoristeysten täytyy olla vartioituja. Junat joutuvat alentamaan ajonopeuttaan jokaisen tasoristeyksen kohdalla. Luotettavan ja nopean raideliikenteen kannalta eritasoristeyksien rakentamista tulee edistää. Eritasoristeys on aina turvallisempi kuin valvottu tasoristeys, valvomattomasta puhumattakaan, Jalonen kertoo.

– Yhdyn puolustusministeri Jussi Niinistön (sin) sanoihin: ” Kymmenien miljoonien investointi on pieni raha, jos sillä voidaan säästää ihmisten elämä ja terveys.”

JÄTÄ KOMMENTTI