TORSTAI on jäännösverojen eräpäivä – vältä ulosotto!

0

Huomenna torstaina on vuoden 2016 jäännösverojen toisen erän eräpäivä. Nyt on aikaisempaa suurempi syy maksaa mätkyt ajoissa.

Verovuoden 2016 jäännösveron eristä lähetetään enää vain yksi maksumuistutus. Jos jäännösveroa ei makseta maksumuistutuksen eräpäivänä, Verohallinto lähettää veron ulosottoon.

Yksi oljenkorsi kuitenkin on. Jos ei pysty maksamaan veroa maksumuistutuksen eräpäivänä, voi hakea maksujärjestelyä, kertoo Verohallinto verkkosivullaan.

Jos maksaa jäännösveron eräpäivän jälkeen, mutta ennen ulosottoa, pitää maksaa viivekorkoa. Viivekoron voi maksaa samalla tilisiirrolla kuin jäännösveron.

Viivekorko lasketaan eräpäivää seuraavasta päivästä alkaen maksupäivään saakka. Viivekoron korkoprosentti tarkistetaan vuosittain. Vuonna 2017 viivekorko on 7 prosenttia. Sen vähimmäismäärä on 3 euroa.

Kahteen osaan on tällä kertaa jaettu vain 170 euroa ylittävät jäännösverot. Pienemmät piti maksaa yhdessä erässä jo viime marraskuussa.

Yksityishenkilöt maksavat jäännösveroja vuodelta 2016 noin 1,1 miljardia euroa. Maksajia on 680 000.

Veronpalautuksia maksettiin vuodelta 2016 paljon jäännösveroja enemmän, lähes 2,5 miljardia euroa. Keskimääräinen henkilöasiakkaan veronpalautus oli noin 720 euroa.

Lähde: Talouselämä


Koronavirus-arkistotiedote 1_20

JÄTÄ KOMMENTTI