Traktori oli sytyttää navetan Paalijärvellä

0

Alajärven ja Vimpelin palokunnat saivat hälytyksen rakennuspalolle Alajärven Jussilantielle maanantaina aamupäivällä noin kello puoli kymmenen aikaan.

Tiedossa oli että traktori palaa navettarakennuksen päädyssä olevassa konesuojassa ja sisällä navetassa on 17 lypsävää nautaa ja saman verran nuorempia vasikoita.

Mutta kaikkien onneksi isäntäväen ripeä alkusammutus ja harkittu toiminta varjeli navetan ja sen sisälle majoitetun karjan liekeiltä.

Traktorissa liekehtivää paloa saatiin maatilan käytössä olevilla jauhesammuttimilla sen verran hillittyä, että palava traktori pystyttiin vetämään ripeästi toisella konesuojasta ulos. Pihalla sen sammuttamista jatkettiin. Palokuntien ensimmäisten yksiköiden saapuessa Paalijärvelle oli pahin vaaratilanne ohi ja heidän tehtäväksi jäi jälkisammutus ja konesuojan sekä navetan tilojen savutuuletus.

Navetan 34 eläimelle ei koitunut vaaraa ja niitä ei tarvinnut ryhtyä evakuoimaan muualle. Henkilövahingoilta myös vältyttiin. Rakennuksille ei päässyt syntymään vahinkoa, sen sijaan tilan traktori tuhoutui korjauskelvottomaksi. Palon tarkka syttymissyy ei ole vielä tiedossa.

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI