Tukkiauto luisui kuormineen ojaan kyljelleen Lehtimäellä – pelastustoimi auttoi kuljettajan ulos hytistä

0
Kuvituskuva ei liity tapaukseen (jpnews.fi)

Etelä-Pohjanmaan pelastuslaitoksen Alajärven palokunnat saivat hälytyksen yöllä kello kahden jälkeen Lehtimäen Rantakankaalle. Yön pimeydessä puutavara-ajossa ollut kuorma- auto oli kaatunut peili liukkaalta tilustieltä kyljelleen ojaan. Nuorehko kuljettaja ei päässyt omin avuin auton hytistä ulos.

Alueen päivystävän palomestarin Timo Takkulan mukaan erittäin liukkaalta ja jäiseltä sivutieltä puutavaraa noutamassa ollut kuorma-auto käytti vetopyörissään ketjuja, mutta nekään eivät auttaneet kun auto kuormineen kellahti kaltevassa tienkohdassa ojaan kyljelleen.

– Kaatuminen on tapahtunut lähes paikaltaan, kun raskas kuorma-auto oli lähtenyt yllättäen luisumaan, kertasi Takkula tapahtumia yön pimeydestä.

Auto kiepsahti apukuskin puoli alaspäin penkalle, eikä sen kuljettaja päässyt ajoneuvosta ulos ilman apuvoimia. Tässä kohtaan hälytyksen saanut pelastuslaitoksen väki tuli apuun omine konsteineen. Pelastajat taiteilivat kuskin oven auki ja avustivat kuljettajaa kiipeämään tikkaita pitkin ulos hytistä. Ikkunoiden särkemiseltä myös vältyttiin. Ensihoitoyksikön henkilökunta tarkisti ja varmisti kuljettajan selvinneen vammoitta rysäyksestä. Ajoneuvon puutavarakuorman purku ja nostotoimet metsäojasta jäänevät valoisaan aikaan tehtäväksi. Autolle tulleista vaurioista ei ollut myöskään vielä tarkempaa tietoa.

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI