Tuli tuhosi navetan Alajärven Kyrönlahdessa

1
Kuvituskuva (jpnews.fi/JK)
AA-OULU_mini
Navettaosan ja lämpökeskuksen peltikattoa jouduttiin purkamaan kauttaaltaan (jpnews.fi)

Päivitetty 31.10.2014 klo 21.00

Etelä-Pohjanmaan pelastuslaitos sai hälytyksen tänään illalla vähän ennen kello kuutta Alajärven Hoiskon Kyrönlahteen rakennuspalolle.

Päivystävä paloesimies Turo Kalliomaa kertoi rakennuksen olleen täyden palon vaiheessa kun Alajärven palokunnan ensimmäinen sammutusyksikkö saapui Hautamäentielle.

Liekit löivät valtoimenaan navettarakennuksen päädyssä sijaitsevasta lämpökeskuksesta.

Palavassa navetassa oli sisällä 60 eläintä joista 20 isompaa ja 40 pienempää sonnia. Palokunnalta saadun tarkemman selvityksen mukaan navetan lämpökeskuksesta syttynyt palo saatin rajattua niin, ettei se päässyt leviämään rakennuksen navettaosan eläintiloihin. Suuremmat sonnit olivat sijoitettu isomman liekeistä etäämpänä olevaan rehu- ja konesuojaosan tiloihin ja pienemmät kivinavettaosaan, jossa palo eteni välikattoon saakka. Ennakko tiedoista poiketen eläimiä ei tarvinnut siirtää sijoiltaan, koska palo saatiin rajattua ja sammumaan tarpeeksi ajoissa

Paloa oli sammuttamassa Alajärven palokunnan lisäksi sammutusyksiköt Lehtimäeltä ja Vimpelistä sekä nostolava-autot Alajärveltä ja Lapualta.

Tulipalon tarkkaa syttymissyytä ei tiedetä vielä, mutta palokunnan mukaan sen arvellaan saaneen alkunsa navettarakennuksen pannuhuoneesta, josta se pääsi nopeasti leviämään rakennuksen välikattoon. Palokuntien ripeät toimet estivät suurempien vahinkojen syntymisen rakennuskompleksin muille osille. Etäämpänä ollut tilan päärakennus ei ollut leviämisuhan alla. Kukaan ei myöskään loukkaantunut tulipalossa.

Palolle oli hälytetty useampi sammutusyksikkö ja ensivasteen henkilökuntaa (jpnews.fi/JK)
S-market_Soini160620

1 KOMMENTTI

  1. Taas pannuhuoneesta!! Niin oli Menkijärvellä vuoden sisällä kahden omakotitalon kohdalla, ja nyt tämän Hoiskossa olleen navettapalon takana. Olisiko syytä tarkistaa vanhojen pannujen lämmitysturvallisuuden kunto?

JÄTÄ KOMMENTTI