Tulipalon uhka kuivaamorakennuksessa Kohiwoodin tuotantotiloissa – tarkka työntekijä teki hälytykseen ennen automaattijärjestelmää

0
Soinin ja Lehtimäen palokunnat saivat hälytyksen Kohiwoodin tuotantolaitoksella havaitulle tulipalolle (jpnews.fi)

Etelä-Pohjanmaan pelastuslaitoksen Soinin ja Lehtimäen palokunnat saivat pikakomennuksen Kohiwood Oy:n puunjalostuslaitokselle Soiniin tänään iltapäivällä vähän ennen kello puoli neljää. Monivuotisen palokuntalaistaustan omaava työntekijä havaitsi tulipalon alun yhdessä alueen kuivaamorakennuksen lämpökeskusyksikössä.

Noin 30 miljoonan euron liikevaihtoa vuodessa ”tahkoavan”, alueelle tärkeän, tuotantolaitoksen toimintaan ei tulipalolla ja sen jälkiraivauksella ole hidastavaa vaikutusta. Palo saatiin nopeasti hallintaan ja sammutettua selkeästi ennen automaattihälytyksen laukeamista laitoksessa. Järjestelmä ”odottaa” sähkökatkosta ja tekee sitten hälytyksen.

Soinin ja Lehtimäen palokunnille jäi tehtäväksi varmistaa lämpökeskuksessa sattunut häiriö purkamalla osittain rakenteita. Vahinkojen suuruutta ei osattu vielä sanoa, mutta niiden arvioitiin jäävän vähäisiksi. Puutavaran kuivaustoimintaa myöskin palon uhan alla olleessa kuivaamorakennuksessa pystytään jatkamaan nopealla aikataululla.

Kuivaamorakennusta uhannut tulipalo saatiin palokuntien toimesta nopeasti hallintaan (jpnews.fi)

 

JÄTÄ KOMMENTTI