Tuomo Puumala aikoo mukaan Keskustan puheenjohtajakisaan

0
Tuomo Puumala

Tuomo Puumala
Keskustan varapuheenjohtaja, kokkolalainen kansanedustaja Tuomo Puumala (30) lähtee tavoittelemaan Keskustan puheenjohtajuutta. Hän kertoi päätöksestään hetki sitten puoluetoimistolla Helsingissä käynnistyneessä tiedotustilaisuudessa.

Puheenjohtajaehdokkaaksi asettumistaan Puumala kertoi harkinnennsa pitkään ja tarkoin.

– Keskustan pitää tehdä sukupolvenvaihdos. Olen pohtinut asiaa paljon ja keskustellut siitä lukuisien ihmisten kanssa. Ratkaisussa on pitänyt ottaa huomioon tärkein – läheiset, perhe ja oma yksityiselämä. Toisaalta on täytynyt pohtia sitä, mikä on puolueelle ja Suomelle parasta.

-Viimeisen vuoden aikana moni on kysynyt, onko keskustan aika ohi. Onko se vajoamassa pienpuolueiden joukkoon? Poliittiset vastustajat toivovat sitä. Toisaalta monessa keskustalaisessa on herännyt kaipuu kadotettuun suuruuden aikaan. Samalla kaikki tunnustavat, että kelloja ei voi kääntää taaksepäin.

-Monet keskustalaiset ovat nähneet asian niin, että tätä puoluetta ja sen tulevaisuususkoa tarvitaan erityisen kipeästi juuri nyt, kun puolta Suomea ollaan sulkemassa. Tarvitaan vahva keskusta, joka toimii koko maassa. Ihmiset ovat sanoneet, että keskustan pitää olla entistä enemmän heikompien puolella siten, että matalammiltakin oksilta voi kiivetä korkealle.

-Nämä asiat kolahtivat, ne ovat minulle tärkeimpiä. Niiden vuoksi lähdin aikanaan politiikkaan. Kun ne nyt ovat politiikan keskeisimpiä kysymyksiä ja ne voi korjata, en voi laittaa päätäni pensaaseen. Suomesta pitää tehdä reilumpi paikka ja sen puolesta laitan itseni likoon.

-Viestien vakavasta sävystä huolimatta päällimmäisenä yhteydenotoissa huokuu optimismi ja tulevaisuususko. Jopa orastava innostus. Aika monessa koskettavassakin yhteydenotossa on ollut sitä tunnetta, että tämä ei jää kevättulvaksi. Kun yhdistämme voimamme puolueessa, virran voima asettuu uomiinsa ja pääsemme ajamaan asioita jotka ovat keskustalle tärkeitä.

-Keskustan pitää katsoa pitkälle tulevaisuuteen. Siksi olen käytettävissä puolueen puheenjohtajan tehtävään.

Suomen Keskustan puheenjohtajan valitsee puoluekokous, joka järjestetään 8.-10. kesäkuuta Rovaniemellä. Kisaan ovat jo aiemmin ilmoittautuneet Paavo Väyrynen, Mauri Pekkarinen ja Juha Sipilä.

Pääministerinäkin vaikuttamaan ehtinyt, nykyinen Keskustan puheenjohtaja ex-jalasjärveläinen, kansanedustaja Mari Kiviniemi on ilmoittanut selvästi, ettei aio asettua enää ehdolle puheenjohtajaksi.

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI