Turkistarhan rehusekoittamo tuhoutui tulipalossa aamuyöllä

0
800 neliön rakennuksesta jäi palamatta vain noin 200 neliön kylmävarastopuoli. Tuli tuhosi myös 40 tonnia rasvaa ja seitsemän trukkia. Palosta aiheutui arviolta yli 1,5 miljoonan euron vahingot.

Pohjanmaan poliisi ilmoitti, että Lappajärven Kankaantiellä sijaitsevan kettutarhan tulipalosta tuli ilmoitus aamulla hieman kello puolu viiden jälkeen. Ilmoituksen teki läheistä tietä pitkin kulkenut ohikulkija.

Poliisin saaman alustavan tiedon mukaan palossa on tuhoutunut rehusekoittamo sekä varastorakennus. Tapahtumapaikalla tehdyn arvion mukaan tulipalosta saattaa aiheutua jopa yli mijoonan euron vahingot.

Palopaikan jälkisammutus – ja raivaustyöt  ovat edelleen käynnissä. Sammutustöiden päätyttyä poliisi suorittaa paikalla teknistä tutkintaa. Palon syttymissyy ei ole tässä vaiheessa viranomaisten tiedossa. Henkilövahingoilta myös vältyttiin.

Palolaitokselta kerrottiin ensimmäisen sammutusyksikön päästyä kohteeseen tuhoutunut rakennus oli jo kauttaaltaan täyden palamisen vaiheessa. Tiloissa ollut runsas rasvan määrä vaikutti myös palon etenemiseen.

SV-Turkis Oy:n tiloissa syttynyttä tulipaloa oli sammuttamassa sammutusyksiköitä Lappajärveltä, Evijärveltä, Vimpelistä ja Lapualta.

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI