Tykinammus räjähti autotallissa – mies kuoli ja nuorempi loukkaantui

0

Päivitetty 14.9. klo 10.00

Kemissä perjantai-iltana (13.9.) pian kello kuuden jälkeen tapahtuneessa räjähdyksessä kuoli 27 -vuotias kemiläismies. Toinen, 24-vuotias mies on sairaalassa hoidettavana. Hänellä ei tiettävästi ole välitöntä hengenvaaraa.

Peräpohjolan poliisin mukaan räjähdys aiheutui miesten käsitellessä omakotitalon autotallissa sodanaikaista räjähdettä.

Tapahtumakiinteistössä on useita muitakin räjähteitä, joita raivaamaan paikalle saapui puolustusvoimien yksiköitä. Räjähteiden joutumista taloon myös selvitellään.

Tapahtuma-alueen eristämisessä oli pelastuslaitoksen ja poliisin lisäksi mukana puolustusvoimista henkilöstöä ja varusmiehiä. Suoja-alueelta evakoitiin asukkaat, joista suurin osa majoittui sukulaistensa ja ystäviensä luokse. Osa ihmisistä on jouduttu majoittamaan Karihaaran koululle, jossa sosiaalitoimi ja vapaaehtoinen pelastuspalvelu olivat heidän tukenaan ja auttamassa.

Raivaustöiden ja alueen eristämisen kesto ei ollut vielä myöhään illalla tiedossa. Poliisi on luvannut tiedottaa lisää lauantaina aamupäivällä.

Viranomaisten mjukaan räjähdysvaara on olemassa aina, kun tällaisia räjähteitä käsitellään. Sivullisille ei tässä tilanteessa kuitenkaan ole enää välitöntä vaaraa.

Tilanne lauantaina aamupäivällä

Tällä hetkellä tapahtumapaikka on eristetty 300 metrin säteeltä. Eristysrenkaan sisällä asuvat asukkaat ovat vielä evakossa. Heille ilmoitetaan välittömästi, kun raivaustyöt on tehty. Poliisin mukaan räjähteiden raivaus ja poissiirto saadaan suoritettu aamupäivän aikana.

Poliisi ja Puolustusvoimat ovat raivanneet erilaisia ammuksia omakotitalon autotallista. Ammuksia on ollut runsas määrä. Poliisi jatkaa taktista ja teknistä tutkintaa. Alustavien tutkimusten mukaan miehet harrastivat vanhojen sotilastarvikkeiden keräilyä Lapin metsistä. Tapahtumahetkellä he olivat purkamassa sodan aikaisia räjähteitä autotallissa. Tutkinnassa selvitetään tapahtumien kulku tarkemmin.

Tapahtuma-aikaan talossa on ollut sisällä siellä asuvat nainen ja kolme vuotias tytär. He eivät loukkaantuneet tapahtumassa. 27- vuotias menehtynyt henkilö oli talossa asuvan naisen veli. Sairaalassa oleva loukkaantunut mies on talon perheen isä.

PTV-viinimyymälä_250620

JÄTÄ KOMMENTTI