Työryhmät, tiekartat ja tyhjät puheet riittää – Nyt tarvitaan työllisyystoimia

0
Kansanedustaja Peter Östman
AA-OULU_mini

Kansanedustaja Peter Östman (kd) vaatii hallitukselta vaikuttavia työllisyystoimia. Kristillisdemokraattien puoluehallitukselle lauantaina puhuneen Östmanin mukaan hallituksen kauniit tavoitteet pitää nyt muuttaa teoiksi. Mikäli työllisyyttä ei saada nostettua on hallituksella edessä leikkaukset ja menolisäysten peruminen.

Östman peräänkuuluttaa useita toimenpiteitä, joilla helpotetaan yritysten mahdollisuuksia työllistää ja kannustetaan työntekijöitä ottamaan vastaan työtä. Työmarkkinoilla tarvitaan joustavuutta ja vaikutusmahdollisuuksia paikallista sopimista lisäämällä. Ansiosidonnaista työttömyysturvaa pitää porrastaa niin, että työttömyyden alkuvaiheessa päiväraha olisi suurempi kuin loppuvaiheessa. Tämä parantaisi työttömän asemaa työttömyyden alkuvaiheessa ja kannustaisi hakemaan uutta työtä aktiivisesti.

Östman nosti puheessaan esille myös alue- ja alakohtaisen työvoimapulan. Esimerkiksi metalliteollisuudessa on pulaa osaavasta työvoimasta. Samaan aikaan kun meillä on suuri määrä työttömiä, meillä on suuri määrä yrityksiä, jotka eivät voi laajentaa toimintaansa, koska ei ole työvoimaa. Työvoimapulan helpottamiseksi tarvitaan myös työperäistä maahanmuuttoa.


 

S-market_Soini160620

JÄTÄ KOMMENTTI