Valtiosihteeri Anttoora: Nuorten turvallisuuden parantaminen yksi painopiste sisäisen turvallisuuden ohjelmassa

0
Oma artikkelimainoskamppis kevät2021
Nuorten turvallisuuden parantaminen on otettu yhdeksi painopistealueeksi kolmannessa sisäisen turvallisuuden ohjelmassa, jonka valmistelu on käynnistynyt. Valtiosihteeri Marjo Anttoora näkee, että nuorten turvallisuuden parantaminen on tärkeä yhteiskunnallinen tavoite.

– Vaikka nuorten turvallisuus on yleisesti lisääntynyt, on meillä joukko nuoria, joiden kohdalla ongelmat ovat kasaantuneet. Nuorten turvallisuuden lisääminen on tärkeä yhteiskunnallinen tavoite, valtiosihteeri totesi tänään puhuessaan Vuoden poliisi -julkistustilaisuudessa Helsingissä.

– Nuoret miehet kohtaavat väkivaltaa kaduilla, nuoret naiset ja tytöt taasen ovat arkipäiväistyneen seksuaalisen häirinnän kohteina. Valitettavaa on, että erilainen sähköisesti tapahtuva häirintä on lisääntynyt, valtiosihteeri sanoi.

Valtiosihteeri Anttooran mukaan sisäisen turvallisuuden ohjelmassa pyritään löytämään keinoja nuorten turvallisuuden parantamiseksi niin kaduilla kuin netissä.

– Nuoret täytyy kohdata siellä missä he ovat, oli se sitten virtuaalimaailmassa tai arkielämässä. Nuorten kanssa toimintamallin tulee olla sellainen, että nuoren on helppo lähestyä viranomaista. Tässä virtuaalinen lähipoliisi on hyvä esimerkki, valtiosihteeri painotti.

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI