Vi flyger mellan Östermyra-Helsingfors – ruotsalais siivin Rengonharjulta etelään

0

Muun muassa edesmennyt Air Botnia lensi Rengonharjulta Helsinkiin 90-luvun alussa Jetstream laivastonsa koneilla. (Arkistokuva)
Ruotsalainen perheyhtiö Svenska Direktflyg Ab aloittaa säännöllisen reittilentoliikenteen Seinäjoelta Helsinkiin maanantaina 7.5.
Vuoroja on kolme: Seinäjoelta lähdöt ovat 6.10 , 9.00 ja 16.50 ja Helsingistä lähdöt  Etelä-Pohjanmaan suuntaan ovat 7.40, 15.30 ja 18.20.

Aikataulut on suunniteltu palvelemaan eri matkustajien tarpeita sekä kotimaassa että ulkomailla. Reittien lisäämisetkin ovat mahdollisia edellyttäen toki riittävää kysyntää. Myös tilauslennot ovat mahdollisia.

Lentotoiminnassa palataan alkuaikojen asetelmiin

Reitit lennetään 19 paikkaisella Jetstream koneella. Aiemmin lennettyjen vuorojen matkustajien keskimäärä oli noin 18 matkustajaa.

Kun lentotoiminta aikoinaan  paikallisten lentoliikenneyrittäjien voimin Rengonharjulta Helsinkiin alkoi, olivat silloin myös lentokoneina samantapaiset kaksimoottoriset pienet potkuriturbiinikoneet.

Palaute uudesta operaattorista ja reiteistä on ollut erittäin myönteistä. Kaupungille paras palaute on, että koneet ovat heti ensimmäisistä lennoista alkaen täysiä. Tätä tavoitetta tulee tukemaan myös markkinointitoimenpiteet maakunnassa ja Helsingissä.

Lentotoiminnan edellytyksien päävastuuta ovat tukemassa Seinäjoen kaupunki ja Ilmajoen kunta.

Seinäjoen kaupunki sitoutuu kolmen vuoden aikana enimmillään yhteensä miljoonan euron tappiontakuisiin. Tämän vuoden budjetissa varaudutaan jo 350000 euron tappiontakuisiin.

Mukana runsaasti myös valtion rahaa. Ellei operaattoria olisi löytynyt maaliskuun aikana, lentokenttä olisi menettänyt 850000 euron valtionavustuksen. Avustuksen menettäminen olisi käytännössä merkinnyt lentokentän henkilöstön työsuhteiden loppumista.

Svenska Diretkflyg Ab:n toimitusjohtaja Tezz Olsson ja yhtiön operatiivisen toiminnan päällikkö Karl-Oskar Tollsten saapuvat tänään keskiviikkona vierailulle Seinäjoelle. Käynnillään he allekirjoittavat myös sopimuksen Seinäjoen kaupungin ja Ilmajoen kunnan edustajien kanssa lentojen aloittamisesta Seinäjoella.

.

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI