Viikko 3 | EPSHP:n tiedote – maanantai | 19 uutta tartuntaa viikonlopun aikana

0
Sairaalanmäki aluetta

Tilannetietoa Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin COVID-19-tilanteesta

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä todettiin eilen 17.1.2021 kolme uutta koronavirustartuntaa. Tartuntojen kokonaismäärä sairaanhoitopiirissä on 476.

Viikonlopun aikana todettiin yhteensä 19 koronatartuntaa. Viimeisen kahden viikon aikana tartuntoja on todettu 48 (ilmaantuvuus 24,8/100 000 asukasta). Työpaikalta saatujen tartuntojen osuus on kasvanut 38 %:iin.

Jäljitystyön onnistumista kuvaa se, että sairastuneista 63 % on ollut jo karanteenissa olevia.

Viime viikolla koronanäytteitä otettiin 1731. Testimäärä on joulukuun notkahduksen jälkeen kääntynyt toivotusti hienoiseen nousuun. Positiivisten näytteiden osuus on 2,0 % kaikista viime viikon aikana otetuista näytteistä.

Sairaalahoidossa on muutamia koronaviruspotilaita.

COVID-19 -näytteitä on Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä otettu tähän mennessä kaikkiaan 65 238. Eilen tutkittiin 178 näytettä.

Tähän mennessä koronarokotus on annettu valtaosalle niistä henkilöistä, jotka kuuluvat kansallisen rokotusjärjestyksen mukaisesti ensilinjan rokotettaviin. Tällaisia ovat esim. koronapotilaita hoitavien yksiköiden työntekijät sekä sairaalassa että terveyskeskuksissa. Esim. Seinäjoella ensimmäisen rokotteen saanut on saanut n. 1000 sairaalan ja Seinäjoen terveyskeskuksen työntekijää.  Koronarokotusten painopiste on siirtymässä iäkkäiden asumispalveluyksiköiden asukkaisiin ja henkilökuntaan.


 

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI