Viikko 47 | EPSHP:n tiedote – keskiviikko

0
Sairaalanmäki ilmakuva

Tilannetietoa Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin COVID-19-tilanteesta

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä todettiin tiistaina 17.11.2020 seitsemän uutta koronavirustartuntaa. Uudet tartunnat liittyvät aiempaan, tunnettuun tartuntaketjuun Järvi-Pohjanmaalla. Koronatartuntojen kokonaismäärä sairaanhoitopiirissä on 206. Sairaalahoidossa on muutamia koronapotilaita.

Viimeaikaisten koronatartuntojen jäljitystyön yhteydessä on havaittu, että kasvomaskit eivät ole olleet käytössä. Sairaanhoitopiiri muistuttaa, että koko sairaanhoitopiirin alueella on käytössä laajennettu maskisuositus, jonka mukaan käyttöä suositellaan esim. joukkoliikenteessä, toisen asteen oppilaitoksissa, julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa, joissa lähikontakteja ei voida välttää. Julkisia sisätiloja ovat esim. kaupat, ostoskeskukset, postit, pankit, kirjastot, uimahallit, kylpylät, kirkot, konserttisalit ja muut musiikkisalit, liikuntaan ja urheiluun sekä niiden seuraamiseen käytettävät tilat, teatterit, elokuvateatterit, museot, galleriat, huvi- ja teemapuistot, festivaalit, markkinat, kongressi- ja kokouspaikat ja muut tapahtumatilat. Kasvomaskia suositellaan käytettäväksi myös koronatestiin mennessä. (THL:n kiihtymisvaiheen maskisuositus, https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/tarttuminen-ja-suojautuminen-koronavirus/suositus-kasvomaskien-kaytosta-kansalaisille)

Testausmäärät ovat vähentyneet Etelä-Pohjanmaalla viime viikkoina. Korostamme, että testiin tulee hakeutua matalalla kynnyksellä lievienkin hengitystieoireiden yhteydessä.. Sairaanhoitopiiri on tänään ottanut käyttöön tekstiviestikäytännön, jossa myös positiivisesta näytevastauksesta lähetetään tekstiviesti. Aikaisemmin tekstiviestivastauksen on saanut jo negatiivisesta testituloksesta. Positiivisesta koronavastauksesta myös soitetaan henkilölle aiempaan tapaan.

COVID-19 -näytteitä on Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä otettu tähän mennessä kaikkiaan 43 643.  Eilen tutkittiin 347 näytettä.

Koronatilannetta sairaanhoitopiirissä voitte seurata nettisivullamme, jonne päivittyy sekä tartuntatilanne että sairaanhoitopiirin kautta tutkittujen koronavirusnäytteiden määrä www.epshp.fi/korona


 

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI