Viikko 47 | EPSHP:n tiedote – perjantai

0
Sairaalanmäki ilmakuva

Tilannetietoa Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin COVID-19-tilanteesta

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä todettiin eilen 19.11.2020 seitsemän uutta koronavirustartuntaa. Tartunnat liittyvät aiempiin tartuntaketjuihin, pääosin tartuntoihin Järvi-Pohjanmaan alueella. Koronatartuntojen kokonaismäärä sairaanhoitopiirissä on 224.  (Luku päivittyy nettilaskuriimme viiveellä.) Sairaalahoidossa on neljä koronapotilasta.

Viimeaikaiset koronatartunnat Järvi-Pohjanmaan alueella ovat nostaneet sairaanhoitopiirin ilmaantuvuuslukuja. Ilmaantuvuus 14 vrk:n seurannassa on 25,9/100 000 asukasta (50 tapausta) ja 7 vrk:n seurannassa ilmaantuvuus on 18,7/100 000 asukasta (36 tapausta). Järvi-Pohjanmaalla ilmaantuvuusluvut asukasmäärään suhteutettuna ovat huomattavasti korkeammat.

On erittäin tärkeää, että kansalaiset tässä tartuntatautitilanteessa hakeutuvat koronatestiin jo lievissäkin koronaan viittaavissa oireissa. Vain testauksen ja nopean jäljityksen avulla saamme tartuntaketjut katkaistua. Turvavälejä ja hyvää käsi- ja yskimishygieniaa tulee noudattaa ja käyttää kasvomaskia annettujen suositusten mukaisesti. Sairaana tulee pysyä kotona.  Toimi näin, jos epäilet koronavirustartuntaa

COVID-19 -näytteitä on Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä otettu tähän mennessä kaikkiaan 44 451.  Eilen tutkittiin 437 näytettä. Positiivisten näytteiden osuus kaikista otetuista näytteistä on 1,5 %.

Koronatilannetta sairaanhoitopiirissä voitte seurata nettisivullamme, jonne päivittyy sekä tartuntatilanne että sairaanhoitopiirin kautta tutkittujen koronavirusnäytteiden määrä www.epshp.fi/korona


 

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI