Viikko 49 | EPSHP:n tiedote – maanantai

0
Sairaalanmäki ilmakuva

Tilannetietoa Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin COVID-19-tilanteesta

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä todettiin sunnuntaina 29.11.2020 yksitoista uutta koronavirustartuntaa. Koronatartuntojen kokonaismäärä sairaanhoitopiirissä on 319.  (Luku poikkeaa nettisivumme laskurin ilmoittamasta luvusta, poikkeamaa selvitetään.) Osa sairastuneista on ollut jo karanteenissa ja tartunnat liittyvät Alajärven tartuntaketjuun. Jäljitystyössä on tullut esiin myös uusia tartuntaketjuja.

Osastohoidossa koronan takia on tällä hetkellä yksitoista eteläpohjalaista.

COVID-19 -näytteitä on Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä otettu tähän mennessä kaikkiaan 48 647.  Eilen tutkittiin 236 näytettä. Positiivisten näytteiden osuus viimeisen viikon aikana on 1,4 %.

Viimeisen kahden viikon aikana on Etelä-Pohjanmaalla todettu yhteensä 125 koronavirustartuntaa. Ilmaantuvuus on 64,7/100 000 asukasta.

Alueellinen yhteistyöryhmä Nyrkki päättää tänään, onko ohjeistusta tarpeen kiristää alueen vaikeutuneen tilanteen takia. Päätöksistä tiedotamme viimeistään tiistaina 1.12.2020.

Koronatilannetta sairaanhoitopiirissä voitte seurata nettisivullamme, jonne päivittyy sekä tartuntatilanne että sairaanhoitopiirin kautta tutkittujen koronavirusnäytteiden määrä.

Tiedote alueellinen yhteistyöryhmä Nyrkin kokouksesta 30.11.2020

Alueellinen yhteistyöryhmä Nyrkki kokoontui tänään 30.11.2020 klo 12.30. Mukana olivat Nyrkin kokoonpanoon kuuluvat sairaanhoitopiirin, yhteistoiminta-alueiden , Seinäjoen kaupungin, Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston, THL:n ja ELY-keskuksen edustajien lisäksi myös muut alueen kuntajohtajat.

Nyrkki ei tehnyt uusia päätöksiä, koska aluehallintovirastot eivät ole vielä ottaneet kantaa kokoontumisrajoitusten tiukentamiseen. Tämän vuoksi Nyrkille sovittiin ylimääräinen kokous keskiviikoksi 2.12.2020, jolloin on arvioitu, että AVI:n päätökset ovat käytettävissämme.


 

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI