Vinjettivero, raskaiden kuorma-autojen tienkäyttövero etenee – vihdoinkin

0
Ulkolainen raskasliikenne saadaan vihdoin, eurooppalaiseen tyyliin, tiestön ylläpitokustannuksia jakamaan (Arkistokuva)

Vinjettivero etenee –vihdoinkin  

Kansanedustaja Reijo Hongisto (sin) teki kirjallisen kysymyksen Vinjettiveroon liittyen 2014. Silloinen hallitus ei oppositiossa olleen perussuomalaisen kysymykselle lämmennyt.

Kansanedustaja Reijo Hongisto

Tänään Hongistolla on syytä hymyyn, sillä Vinjettilakiesitys on lähetekeskustelussa. Suomessa otetaan käyttöön raskaiden kuorma-autojen tienkäyttövero eli vinjetti. Veronalaisia olisivat kuorma-autot ja ajoneuvoyhdistelmät, joiden kokonaismassa on yli 12 000 kilogrammaa. Vero koskisi sekä Suomessa että ulkomailla rekisteröityjä kuorma-autoja ja ajoneuvoyhdistelmiä.

– On hyvä, että vinjetti vihdoin saadaan käyttöön Suomessa. Se on ollut käytössä jo suuressa osassa Eurooppaa. Nyt meilläkin saadaan ulkomaalaiset kuorma-autot osallistumaan tieverkon ylläpidon kustannuksiin – hallituksessa voi vaikuttaa,  iloitsee kansanedustaja Hongisto.

Kotimaisille ajoneuvoille vero kompensoidaan alentamalla raskaista kuorma-autoista kannettavaa ajoneuvoveron käyttövoimaveroa ja veron rakennetta muuttamalla.

Lait ovat tarkoitetut tulemaan voimaan 1.1.2021.

Ulkomaalaisilta kuorma-autoilta perittävän tienkäyttöveron tuoton arvioidaan olevan noin kuusi miljoonaa euroa vuosittain.

 


 

Koronavirus-arkistotiedote 1_20

JÄTÄ KOMMENTTI