Virrat antaa huomattavia tukija opiskelijoille

0

Opiskelijoille ilmainen asuminen ja 400 euroa Virroilla

Kaipaatko opiskelua maaseutukaupungissa, mukavassa kampusmaisessa ympäristössä lähellä kirjastoa, toisen asteen oppilaitoksia, keskustan palveluita, monipuolisia liikuntapaikkoja ja luontoa? Oletko opiskelemassa Virroilla tai onko sinulla oiva tilaisuus hyödyntää etäopiskelua?

Virrat on päättänyt hemmotella opiskelijaa. Alkavana lukuvuotena opiskelija voi parhaimmillaan saada ilmaisen asumisen opiskelutilojen ja palveluiden vierestä sekä lisäksi vielä 400 euroa.

Kaikilla virtolaisilla korkeakoulun tutkintojohtavaa koulutusta suorittavilla on mahdollisuus hakea 400 euron stipendiä. Tämän lisäksi Virtain kaupunki tarjoaa alkavalle lukuvuodelle ilmaisia vuokra-asuntoja 2. asteen ja korkea-asteen opiskelijoille. Ainoanastaan maksettavaksi jää veden ja sähkönkulutus.

”Ikkunan alta löytyy palveluita ulkokuntosalista laskettelurinteeseen sekä laduista skeittiparkiin ja padel-kenttiin. Viereisessä satamassa voi uida, saunoa tai vaikka purjehtia Tampereelle. Korkeakouluopiskelijoille stipendin toimii eräänlaisena kulukorvauksena ja toisaalta palkintona hyvästä valinnasta olla virtolainen,” kaupunginjohtaja Juha Viitasaari tiivistää.

Vuokralle ilman vuokraa

Ilmaisia vuokra-asuntoja tarjotaan aikavälille 1.9.2020–31.5.2021 Virtain opiskelija-asuntoloista. Vaatimuksena opiskelu tutkintokoulutuksessa. Myös harjoittelujaksolla olevat ja etäopiskelijat ovat oikeutettuja asuntoon.

”Haluamme antaa houkuttelevan mahdollisuuden asettua Virroille. Usein opiskelu tuo syyn muuttaa keskuskaupunkeihin, mutta moni kaipaisi pikemmin mahdollisuutta elää maaseutukaupungin idyllissä. Meillä on hyvät opiskelumahdollisuudet Tredulla ja lukiossa, mutta etenkin korkeakoulujen monimuotototeutukset mahdollistavat jo sujuvat opiskelun mistä tahansa,” kaupunginjohtaja Juha Viitasaari kertaa.

Opiskelija-asuntoa haetaan Pohjois-Hämeen Isännöinnin toimistosta. Tarjottavien asuntojen kiintiöön on varattu yhteensä 20 asuntoa, joten nopeimmat varmistavat asuntonsa ensin.

Virtolaiselle 400 euroa

Korkeakouluopiskelijan stipendi tulee haettavaksi syyskuussa. Tuki haetaan lukuvuosittain syksyllä ja maksetaan tammi-helmikuussa. Edellytyksenä on opiskelupaikka ammattikorkeakoulun tai yliopiston tutkintoon johtavassa koulutuksessa. Stipendiä haetaan lomakkeelle, joka julkaistaan haun auetessa.

”Stipendin ja ilmaisen asumisen tavoite on toisaalta sitouttaa nuoria paikkakunnalle ja toisaalta kannustaa kehittää osaamista, mikä auttaa myös yrityksiämme vastaamaan osaamistarpeisiin,” Viitasaari avaa.

Molempien opiskelijan etujen vaatimuksena, että henkilö asuu virallisesti Virroilla 31.12. Opiskelupaikasta on oltava oppilaitoksen todistus asuntoa tai stipendiä haettaessa.  Elleivät asumispaikan ja opiskelupaikan kriteerit toteudu, vuokra-asunnosta peritään vuokra asutulta ajalta, ellei kyse ole lyhyestä harjoittelujaksosta. Lisäksi käytössä on normaali vuokravakuuskäytäntö. Tuki on veronalaista tuloa. Tarkemmat ehdot ja ohjeet löytyvät Virtain kaupungin sivuilta.

Miten saada ilmainen opiskelija-asunto?

  1. Hae asuntoa Pohjois-Hämeen Isännöinniltä. Ilmoita hakuvaiheessa, että haet ilmaista opiskelija-asuntoa.
  2. Pyydä oppilaitoksesta todistus opiskelupaikastasi. Se tulee esittää ennen vuokrasopimuksen allekirjoittamista.
  3. Mikäli tulet harjoitteluun Virroille ja haluat alle viiden kuukauden vuokrasopimuksen, pyydä työnantajalta todistus harjoittelupaikasta.
  4. Valitse sopiva asunto tarjotuista ja sovi käytännöistä POHI:n kanssa.
  5. Asu mukavasti ja huolehdi, että olet kirjoilla asunnossasi 31.12.2020.

Miten saada korkeakouluopiskelijan 400 euron stipendi?

  1. Täytä hakemus (virrat.fi) ja liitä siihen todistus opiskelupaikasta ammattikorkeakoulun tai yliopiston tutkintoon johtavassa koulutuksessa.
  2. Palaute hakemus Virtain kaupungintalon kirjaamoon. Hakuaika on 1.9.–31.10. 2020.
  3. Varmista, että virallinen kotikuntasi on väestörekisterikeskuksen tietojen mukaisesti Virroilla 31.12.
  4. Stipendi maksetaan tilillesi tammi-helmikuussa, mikäli kriteerit ovat täyttyneet.

 

JÄTÄ KOMMENTTI