Virrat – juhannuksen virallinen pääkaupunki

0
Samassa "laivassa" ollaan... (Kuva: Virrat kaupunki)

Virrat julistautui jatkuvan juhannuksen kaupungiksi Tämä kannattaa painaa mieleen. On paikka, jossa elämä voi olla arjesta juhlaan kuin tanssahtelua koivujen tuoksussa tai vihtomista  lempeissä löylyissä raikkaan  pulahduksen päätteeksi.

Tätä tarjoaa Virrat, joka on julistautunut jatkuvan juhannuksen kaupungiksi. Julistautuminen tapahtui sosiaalisessa mediassa kiertävällä videolla, joka kevättalven tuulissa nostaa esiin pinnan alla piilevän onnen.

– Poikkeusoloista huolimatta on tärkeä muistaa, että elämä jatkuu vielä. Meillä jatkuu juhannus, Juhannuskaupungin kaupunginjohtaja Juha Viitasaari avaa.

Virrat on ollut perinteisesti Suomen virallinen Juhannuskaupunki. Monen ajatuksissa tämä on tarkoittanut keskikesän juhlaa Jussin päivän ympärillä. Kaupunginjohtaja haluaakin muistuttaa, ettei loppuvuosi ole marraskuuta, vaan Virroilla juhannus jatkuu läpi vuoden.

– Ajoittain seesteisenkin pinnan alla ovat jatkuvasti tarjolla kaikki perinteisen juhannuksen riemut ja elinvoimaisen maaseutukaupungin palvelut aina mittumaarista, yöttömään yöhön ja taas seuraavaan Johannes Kastajan syntymäpäivään, Viitasaari maalailee.

Juhannuskaupungin juuret Juhannusilmapiirin takaavat upea maaseudun luonto, jolle ominaista on erityisesti yli 300 järveä ja niiden tarjoamat vapaa-ajan asumisen ja harrastamisen mahdollisuudet sekä hienot tapahtumat. Samalla Virroilla on ilo tarjota kaupungin palvelut jatkuvan maaseutujuhannuksen mahdollistamiseksi. Asuminen on laadukasta ja edullista, työpaikkoja on tarjolla ja yritystontit mahdollistavat uusien yritysten sijoittumisen kolmen valtatien risteykseen noin tunnin ajomatkan päähän kolmesta maakuntakeskuksesta.

Nuorille on luotu terve kasvuympäristö rakentamalla hirrestä päiväkoti ja vuonna 2021 valmistuva yhtenäiskoulu sekä pitämällä yllä kattavaa kyläkouluverkostoa. Valokuitu mahdollistaa etätyön ja vahvat yritykset elävän kyläkuvan. Jatkuvaan juhannukseen ryhtiä tuovat erinomaiset liikuntamahdollisuudet. Hyvinvointipuisto antaa puitteet monipuoliselle harrastamiselle pump trackista katukorikseen ja laskettelusta jääkiekkoon. Vesireittejä pääsee kalaan, melomaan tai vaikka purjehtien Tampereelle. Onnellisen elinympäristön viimeistelevät vaellusreitit rantapoluista idyllisille pelloille ja korpitaipaleille.

Mielikuvia idyllistä ja ihanasta arjesta Virtain tavoitteena on vahvistaa brändiä Juhannuskaupunkina ja laajentaa se ympärivuotiseksi. Herättämällä positiivisia mielikuvia lisätään kaupungin tunnettuutta ja houkuttelevuutta. Jo vuodesta 2002 Virrat on ollut virallinen Suomen Juhannuskaupunki, jonka JuhannusVirrat -toritapahtumasta on annettu vuosittain juhannusjulistus.

– Mielikuvissa Juhannuskaupunki nostaa esiin ne vahvuudet, jotka ovat tunnusomaisia Virroille. Juhannus muistuttaa ihmisten mieliin rentouttavan mökkielämän, siniset järvet, maaseudun autuuden, kulttuuritapahtumat ja yhteisöllisyyden. Meillä on myös aina juhannussää, Viitasaari kuvailee. – Kaupunki puolestaan kertoo monipuolisista palveluista, tasokkaasta koulutuksesta, tarjolla olevista työpaikoista, hyvistä liikenneyhteyksistä, sekä laadukkaasta ja edullisesta asumisesta. Kaikkien näiden voi todeta olevan Virtain vahvuuksia, joista on hyvä muistuttaa niin matkailijoita kuin potentiaalisia muuttajia.

 VIDEO 

 


 

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI