Virrat kokoaa yhteen palveluita – oman kaupungin palvelut

0
Samassa "laivassa" ollaan... (Kuva: Virrat kaupunki)

Virroilla kootaan esille palveluita helpottamaan korona-aikaa ja tulevaisuutta

Poikkeustila ei ole voinut olla vaikuttamatta elämään Virroillakaan. Nyt paikallisten yritysten, yhdistysten ja muiden yksityisten toimijoiden tarjoamat palvelut halutaan koota yhteen sosiaalista mediaa hyödyntäen. Tätä palvelemaan on perustettu Facebookiin Virtain oma Kiitos, kun ostat paikallista -tapahtuma, johon jokainen palveluntuottaja voi lisätä kuvauksen omasta toiminnastaan.

Tapahtuman tavoitteena on erityisesti nyt korona-viruksen tuoman poikkeustilan aikana muistuttaa ihmisiä paikallisista palveluista ja tuoda esiin poikkeustilan myötä kehittyneet uudet palvelut.

– Korona on tuonut jo nyt varautumisvaiheessa huomattavia haasteita ja ongelmia monille yrityksille. Samaan aikaan onkin kehittynyt hyviä uusia palveluita vastaamaan uusiin tarpeisiin. Toki moni olemassa oleva yritys tuottaa jo tarvittavaa palvelua. Haluamme saada nämä kaikki esille ja ihmisten hyödynnettäväksi, kaupunginjohtaja Juha Viitasaari avaa.

Tartuntatautiriski ja korona-viruksen leviäminen ovat saattaneet yhteiskunnan erittäin poikkeavaan tilaan. Se on tuonut yksittäisille ihmisille myös Virroilla haasteita joka päiväiseen elämään. Viitasaari ja tapahtuman perustanut yritys- ja markkinointikoordinaattori Kaisa Vanhala haluavatkin korostaa ongelman ratkaisemista yhteisöllisyyttä ja yhdessä tekemistä hyödyntämällä. Näin voidaan luoda hyvää virtolaista mallia, jolla korona voitetaan.

– Ensisijaisena tarpeenahan on varmistaa, että kotona eristyksissä olevat ihmiset löytävät välttämättömiä ja tarpeellisia palveluita, kuten kauppojen, ravintoloiden ja yhdistysten toteuttamia kotiinkuljetuksia. Näissä poikkeusoloissa syntyy usein myös erinomaisia ideoita, Viitasaari esittää.

Esimerkkeinä mainitaan myös muun muassa liikkeiden pidennetyt aukioloajat, sosiaalisessa mediassa nousseet yksittäisten ihmisten ja yhdistysten avunannot sekä täysin uudet toimintamallit.

– Todella moni liike ja yhdistys on hienosti muokannut toimintaansa ja kehittänyt uutta. Ne ansaitsevat tulla huomatuksi. Tavoitteena on, että tästä tulisi matalan kynnyksen kanava ilmoittaa erilaisista palveluista nyt poikkeustilassa, mutta myös myöhemminkin, Vanhala kertoo.

Tapahtumaa kannustetaan jakamaan sosiaalisessa mediassa. Tässä on hyvä käyttää aihetunnisteita #ostinvirtolaista ja #ostinpieneltä. Lisäksi ilmoitettujen tietojen toivotaan välittyvän niille, jotka niitä erityisesti tarvitsevat.

– Yhdessä voimme varmistaa yhteisen hyvinvoinnin Virroilla. Tilanteen jatkuessa pohdimme, miten lisäämme kampanjan markkinointia, Vanhala jatkaa.

 

Virtain kaupunginjohtajan katsaus suorana lähetyksenä 27.3. klo 17


Virtain kaupunki tiedottaa korona-viruksen aiheuttamista varautumistoimista perjantaina 27.3. klo 17 suorana lähetyksenä. Kaupunginjohtajan pitämän katsauksen aiheina ovat kansallinen ja paikallinen ohjeistus sekä niiden vaikutukset arkeen Virroilla.

Lähetys on katsottavissa verkossa. Linkki verkkolähetykseen tulee myöhemmin  Virtain kaupungin Facebook-sivulle.

Lähetys taltioidaan ja se jaetaan myös myöhemmin katsottavassa muodossa.


JÄTÄ KOMMENTTI