Virroilla äänestettiin ennakkoon hieman vähemmän edellisiin kuntavaaleihin verrattuna

0
Virroilla ennakkoäänestettiin ensimmäistä kertaa Kisapirtillä. (Jarkko Ruohola)

Jarkko Ruohola/J-Pnews
VIRRAT

Verrattuna neljän vuoden takaisiin kuntavaaleihin, Virroilla ennakkoon käytiin äänestämässä hieman edellisvaaleja vähemmän. Vuonna 2017 kuntavaalien ennakkoäänestyksen äänestysaktiivisuus oli
34,5 prosenttia. Keskiviikon 9.6. 2021 tilanteen mukaan virtolaisia kävi äänestämässä ennakkoon 1867 henkilöä. Se on 33,7 prosenttia äänioikeutuista.

Miehistä äänesti ennakkoon 884 ja naisista 983. Pirkanmaan vaalipiirissä ennakkoäänestettiin hieman Virtaita innokkaammin, äänestysprosentin ollessa 35,2 prosenttia.

Kuntavaalien ennakkoäänestyspaikkana toimi ensimmäistä kertaa Kisapirtti, jossa tilaa riitti hyvin myös koronaohjeistusten huomioimiseen.

Kuntavaalien virallinen vaalipäivä on tulevana sunnuntaina 13.6. Vaalipäivän äänestyspaikat ovat auki vaalipäivänä klo 9-20.

Virroilla on seitsemän äänestysaluetta. Keskustan alueella kaksi äänestyspaikkaa: Liikuntahallilla (Keskusta pohjoinen) ja Kisapirtillä (Keskusta etelä). Lisäksi äänestyspaikkoja on Vaskiveden koululla, Kurjenkylän kylätalolla, Liedenpohjan koululla, Killinkosken työväentalolla ja Kotalan kylätalolla.

Vaalipäivänä äänioikeutettu saa äänestää ainoastaan hänelle äänioikeusrekisteriin merkityssä paikassa, joka on kerrottu äänestäjälle saapuneessa ilmoituskortissa.

Mukaan äänestyspaikalle tulee ottaa kuvallinen henkilöllisyystodistus. Pelkkä kotiin tullut ilmoituskortti äänioikeudesta ei riitä, muistuttaa keskusvaalilautakunnan sihteeri Heli Salmi.

Jos henkilö on sairastunut koronaan tai on koronakaranteenissa, äänestäjää pyydetään olemaan yhteydessä keskusvaalilautakuntaan tai äänestysalueensa vaalilautakunnan puheenjohtajaan mahdollisuudesta äänestää ulkona. Sisälle vaalihuoneistoon ei saa tulla, jos on koronaeristyksessä tai koronakaranteenissa. Vaalipäivän äänestyksessä tulee muutoinkin huomioida koronaohjeistukset maskien käytöstä, turvaväleistä ja käsihygieniasta. -jr


 

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI