Virroilla avattiin joulu

0
Perinnekylä toimi joulunavauksen ja markkinoiden tapahtumapaikkana Virroilla

Jarkko Ruohola/ J-Pnews
VIRRAT

Virtain joulunavaus Perinnekylässä

Tiukemmat koronasuositukset huomioiden järjestettiin Virtain joulunavaus ja markkinat Perinnekylän idyllisessä ympäristössä lauantaina.

Erilaisia myyntipisteitä monipuolisine tuotteineen oli pystytetty ympäri laajaa markkina-aluetta. Taidokkaat jouluaiheiset koristeet näyttivät olevan myyntivaltteja erilaisten leivonnaisten, makeisten ja ruokatarvikkeiden ohella. Ilmainen glögitarjoilu lämmitti mukavasti pikku pakkasessa markkinayleisön mieltä ja kehoa.

Perinnekylä toimi joulunavauksen ja markkinoiden tapahtumapaikkana Virroilla

Tonttupajapisteessä saivat lapset askarrella ilmaiseksi joulukortteja. Lapset saivat myös nauttia koira-ajelusta. ”Koronalukkareina” toimineet nuorisovaltuuston edustaja jakoivat maskeja yleisölle ja myös huolehtivat turvavälien noudattamisesta. Työväentalon seinällä olevalta suurelta näytöltä sai nauttia striimattua jouluista ohjelmaa, josta vastasivat Merikanto-opisto musiikki- ja balettiesityksineen ja kyläkoulut joulutervehdyksineen.

Kaupunginjohtaja Juha Viitasaari avasi tapahtuman. – Joulu on lämpöisen mielen aikaa. On ensiarvoisen tärkeätä, että pystymme rakentamaan tätä mieltä joulun avauksesta aattoiltaan ja joulupyhiä varten. Tämä matka on tärkeä. Pikkuhiljaa hiljennytään omaan ajatteluun, vaikka ne arjen kiireet ovatkin läsnä. Tärkeää on kuitenkin nauttia tästä ajasta ja hetkestä. Niinpä mekin juhannuskaupungissa halusimme avata joulun ajan tässä marraskuun lopussa ja saada sitä kautta tilaisuuden löytää se kaikki joulun arvo tässä matkan varrella. Joulu on lämminhenkinen juhla, sanoi kaupunginjohtaja Juha Viitasaari.

-Me haluaisimme tänä poikkeuksellisena vuonna pitää kuitenkin kiinni siitä, että joulu voidaan avata ja saamme yhteisöllisen tapahtuman tätä tarkoitusta palvelemaan. Ihan sain itsekin viimeiseen asti jännittää, voidaanko joulunavausta järjestää. Tulkitsimme, kiitos teidän kaikkien, että maskit ovat kasvoilla ja joulunavaus voidaan järjestää. Samoin kuin eilinen joulutori. Voimme kaikki olla tyytyväisiä, kiitteli kaupunginjohtaja Viitasaari. -jr


 

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI