Virroilla epäilty skimmauslaite bensa-asemalla

0
KAIKILLA korttiautomaateilla ja maksupäätteillä kannattaa olla AINA tarkkana tunnuslukujen kanssa! (Arkistokuva)

Sisä-Suomen Virtain poliisille ilmoitettiin tänään (19.10) mahdollisesta skimmauslaitteesta miehittämättömällä bensa-asemalla. Laitteisto olisi mahdollisesti tallentanut käytetyn kortin tiedot 10.10.2018. Bensamittarit on tarkastettu eilen illalla poliisin toimesta eikä niistä enää löydetty skimmauslaitteistoa.

Asiasta ei toistaiseksi ole kirjattu rikosilmoitusta. Poliisille ei myöskään ole ilmoitettu muista skimmaustapuksista Virtojen tai lähikuntien alueelta.

Poliisi muistuttaa kansalaisia, ettei pelkkä näppäimistön peittäminen kädellä pelkästään riitä, sillä yksittäisellä sormella näppäilyn tunnusluvun voi tunnistaa helposti. Parhaiten estät laitteistoon liitettyä kameraa tallentamasta PIN-koodin, kun suojaat numeronäppäimistön esimerkiksi lompakolla tai kädelläsi.

Rikollisten asentaman kortinlukulaitteen voi tunnistaa siitä, että se usein heiluu ja on muovinen. Alkuperäinen on metallinen ja tukevasti kiinni.

Poliisi muistuttaa myös, että jos asiakas huomaa omalta tililtään tehdyn outoja nostoja tai katevarauksia, tulisi hänen ottaa ensisijaisesti yhteyttä kortinmyöntäjään.

PTV-viinimyymälä_250620

JÄTÄ KOMMENTTI