Virtain kaupunki tiedottaa

0

Virtain maskiohjeistus on päivitetty uusien suositusten mukaisiksi

Kesälomakauden jälkeen kiihtynyt korona-tilanne on tuonut uusia kansallisia ohjeistuksia ja suosituksia tartuntojen ehkäisyyn. Virtain kaupunki on myös päivittänyt ohjeistustaan huomioimaan valtioneuvoston ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen uudet ohjeet suojainten käytöstä.

Kasvomaskia tulee käyttää tilanteissa, joissa turvavälien pitäminen on mahdotonta. THL suosittaa maskia joukkoliikenteessä, jos lähikontakteja ei voi välttää, sekä matkalla koronavirustestiin ja testin jälkeen kodin ulkopuolelle odotettaessa tulosta. Sama koskee myös kahden viikon karanteeniaikaa ulkomailta palaamisen jälkeen.

”Käsihygieniasta ja turvaväleistä huolehtiminen ovat edelleen oiva tapa välttää tartuntoja. Myös etätöitä ja -tapaamisia on hyvä hyödyntää, vaikkei niistä ole yhtä kattavaa suositusta kuin keväällä.” muistuttaa kaupunginjohtaja Juha Viitasaari.

Terveyspalveluihin ja koronatestiin on syytä hakeutua matalalla kynnyksellä, jos hengitystieinfektion tai vatsataudin oireita ilmenee. Oireisena tulee välttää liikkumista julkisilla paikoilla. Oman hoidon tarpeen voi testata myös osoitteessa omaolo.fi.

”Palveluissa on ollut ajoittain hieman ruuhkaa, jolloin on saattanut joutua hieman odottamaan. Tilanne on meillä kuitenkin verrattain hyvä ja Keiturin sote on nostanut hieman kapasiteettiaan,” Viitasaari kertoo.

Lähikontakteissa suositeltava turvautua maskiin

Jokaista suositellaan turvautumaan maskiin, mikäli on mahdollista joutua lähikontaktiin vieraassa ympäristössä. Lähtökohtaisesti maskin hankinta on yksilön vastuulla, mihin kannattaa varautua jo ennakkoon. Maskisuositukset koskevat yli 15-vuotiaita.

Kuntien tulee turvata vähävaraisille suojaimien saanti. Tätä varten järjestetään jakelu Karhun Askelen puu- ja muovipajalta, osoitteesta Kiertotie 14. Jako on perjantaista 18.8. alkaen EU-ruokajaon yhteydessä klo 9–12.30. Jos saavut ajan lopussa tai haluat muita järjestelyjä, varmistathan maskien saatavuuden numerosta 044 7151495. Tarjolla on henkilöä kohden neljä uudelleen käytettävää kangasmaskia ja ohjeet niiden oikeaoppiseen käyttöön. Riskiryhmien on mahdollista saada vaihtoehtoisesti kuusi kertakäyttömaskia, jos kangasmaski on liian raskas käyttää.

Kaupunki seuraa tartuntatilanteen kehittymistä ja päivittää suojainohjeistusta sen mukaan. Niille kaupungin työntekijöille, joiden tehtävässä ei ole mahdollisuutta pitää turvavälejä, järjestetään maski tai uudelleen käytettävä visiiri. Lisäksi kaupungilla on valmius jakaa tartuntatilanteen vaatiessa maskeja myös koulukyyteihin, vaikkei kuntia ole tähän velvoitettu.

”Meidän on varmistettava kaupungin toiminnot, mutta toki myös kaikkien terveys. Toivotaan hyvää syksyä ja kaikille malttia välttää taudin leviämistä,” Viitasaari päättää.

Lue lisää maskisuosituksesta ja maskin käyttöohjeista.

https://thl.fi/fi/-/thl-suosittaa-kasvomaskin-kayttoa-toisten-suojaamiseksi-kasienpesu-ja-turvavalit-ovat-tarkeimmat-keinot-ehkaista-koronatartuntoja

https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/tarttuminen-ja-suojautuminen-koronavirus/suositus-kasvomaskien-kaytosta-kansalaisille


 

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI