Virtain keskustassa on avattu kahvila putiikki Olkkari

0
Kahvila putikki Olkkarin yrittäjänä toimii Sanna Keihänen.
Jarkko Ruohola/J-Pnews
VIRRAT

Virtaintie 33:ssa, Virtain kaupungin keskustassa (entisen Nordean tilat) on avattu vappuna kahvila-putiikki Olkkari. Kahvilan omistaja Sanna Keihänen kertoo aloittaneensa yrittäjänä vuonna 2000.

– Toimin aluksi kaksi vuotta päätoimisesti ja sen jälkeen sivutoimisesti.
Kahvilan ja putiikin perustaminen lähti siitä, että joulun alla meillä oli joulukauppa. Ihmiset tykästyivät tuotteisiimme ja monella yrittäjällä ei ollut korona-ajan johdosta myyntipaikkoja. Kun ei ollut myöskään messuja ja markkinoita, niin yrittäjien tuotteita myytiin joulukaupassa. Joulukauppaa pidettiin neljä viikkoa. Silloin lupasin yrittäjille, kun he kysyivät, voisiko tällaiselle putiikkitoiminalla olla jatkoa, että katsotaan keväämmällä tilannetta uudestaan.
– Pelkkä putiikki ei ole läpi vuoden toimiva juttu, että sillä eläisi. Jotain pitäisi yhdistää putiikkiin. Kun monet samaan aikaan kysyivät kahvilaa, jollaista ei ole keskustassa, päätettiin yhdistää molemmat toiminnat, listaa ajatuksia Olkkarin perustamisesta Sanna Keihänen.
Kahvila putiikki Olkkari on avattu Virtaintie 33:ssa.
Putiikin puolelta löytyy sekä paikallisten että naapurikylien yrittäjien tuotteita. Myynnissä on esimerkiksi käsitöitä, puutöitä ja koruja.
– Itse olen ottanut myyntiin sellaisia tuotteita, joita vielä ei muualta Virroilta saa. Tällaisia tuotteita ovat lahjatavaroiksi, taikka kodin sisustukseen käytettävät esineet koruista ja astioihin.
Kahvilan pullat ja leivät tulevat paikallisilta leipomoilta, Runebergin Herkulta ja Vilenin leipomolta.
– Teemme muun muassa salaatteja asiakkaiden toivomusten mukaan, joko täällä syötäväksi tai mukaan otettavaksi. Remontin edistyessä, laajennamme valikoimaa, lupaa Sanna Keihänen. Tällä hetkellä kahvilasta löytyy 25 asiakaspaikkaa. -jr

Herranen lounas maaliskuu700x

JÄTÄ KOMMENTTI