Vuorenmaan Elämys-kuntoportaat valmiit ja käytössä Soinissa

0
Kuva: Ahti Aho

– Nyt on Soinissa onnistuttu erinomaisesti Vuorenmaan kuntoportainen rakentamisessa. Voin juosta ne ylös ja perillä odottaa hienot maisemat, ”puuskuttaa” hetki ja toistaa sama uudestaan- kertoi eräs kunnostaan huolta pitävä käyttäjä toimitukselle.

Nyt ovat siis portaat valmiit ja käytettävissä. Portaat ovat Kuninkaanpolun patikointireitistön lähtö- ja maalipiste Vuorenmaassa. Portaiden pituus on 250 metriä, askelmia on 435 ja korkeuseroa on 57 metriä.

Valmiit portaat. Kuva: Kari Laasala

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hankkeen toteuttajana on Soinin Sisu ry ja se kuuluu Manner-Suomen MaaseutuohjelmaanPitäjän elinvoiman ekosysteemi-hankkeen projektipäällikkönä toimii Kari Laasala. Soinin Sisulla on vahva rooli soinilaisten liikuttajana vauvasta vaariin.

Portaiden piirustukset on laatinut Mauri Vuorenmaa, pohjatyöt Reijo Peura, puurakentamisen toteuttanut Pentti Saarimaa ja sähkötyöt Erkki Heikinmäki. Talkootyöhön on osallistunut kymmeniä soinilaisia.

Portaat ovat valmiit ja käytössä, mutta portaiden valaistus on vielä kesken. Portaita voi siis käyttää, mutta pitää huomioida sähköasentajat ja talkoolaiset käytössä. Lisäksi tulee huomioida, ettei portailla saa käyttää nastakenkiä, eikä piikkisauvoja.

Reipasta liikunnan iloa Vuorenmaassa.

 


 

Korona-kartta 700x

JÄTÄ KOMMENTTI