Yleisöryntäys uuteen S-liikekeskukseen – Eepeen neljänneksi suurin kauppa avasi ovensa tänään Alajärvellä!

4
ABC toteemi
Alajärven uusi ABC liikenneasema ja S-market avattiin tänään (K-Media/JK)
Etelä-Pohjanmaan neljänneksi suurin S-market-ABC-liikenneasema kombinaatio avattiin tänään perjantaina kello kymmeneltä Alajärventien varrella. Katso kuvat.

S-liikekeskuksen laajat parkkitilat olivat koko päivän täynnä (K-Media/JK) Kuvat suurenevat klikkaamalla niitä

Alajärven kaupunginjohtaja Vesa Koivunen ja Etelä-Pohjanmaan Osuuskaupan toimistusjohtaja Kimmo Simberg leikkasivat sinivalkonauhan poikki uuden uutuuttaan hohtavan, yhden Suomen nykyaikaisimman, S-marketin sisääntuloporttien edestä. Nauhan leikkaus vapautti porttien ulkopuolella sisääntulossa ja kaukana ulkona liehuvan yleisömassan askeleet kohti kiiltäviä lattioita ja täsmällisiä tuotehyllyrivistöjä. Kiertely S-marketin eri osastoille alkaa tutusti alkupään hedelmä- ja vihannesosastolta, jatkuen leipäosastolle. Tuttujen elintarvikkeiden lisäksi uudessa marketissa on lisätty tuotevalikoimiin paljon vaate- ja käyttötavaraa. Myös kassojen lukumäärää on petrattu huomattavasti entiseen markettiin verrattuna. Avarat tilat muistuttavatkin pientä ketjun Prismaa. Reunustalla ovat omat erilliset tilansa Alkon myymälällä sekä luontaistuotekaupalla.

ABC Alajärvi (Kuvat: K-Media/JK)
S-market pääsisäänkäynti
Vihannekset, hedelmät ja leivonnaiset tulevat vastaan heti shoppailukierroksen alussa
Makkaraa, tuoretta lihaa ja kalaa
Käyttötavaraa
Ankkuri-legenda Matti Iivarinen pitäjänneuvos Jorma Joensuun (oik) tentattavana. Taustalla tulevan kauden uusi superpesispelaaja Viljo Sillanpää (vas.) ja Ankkurien juniorivalmennuspäällikkö Tero Tuomela (K-Media/JK)

Iltapäivällä avauspäivän oheisohjelmistossa päästiin kuuntelemaan, livenä itse paikan päällä, pohjalaisvirtuoosi Pauli Hanhiniemen laulua kitaran säestyksellä. Alajärvellä kokonaan uusi ABC-restaurant ja Hesburger olivat tupaten täynnä asiakkaista ja yleisöstä nauttimassa esityksestä ruokailun ja kahvittelun lomassa. Useat olivat ajoittaneet kauppareissunsakin niin, että pääsivät sopivasti Hanhiniemen yleisön joukkoon.

Pauli Hanhiniemi basisteineen oli saatu yhdeksi avauspäivän esiintyjäksi (Kuvat: K-Media/JK)
Yleisö kuunteli trubaduurin tuttuja lauluja
Hanhiniemen persoona ja laulut kiehtovat kuuntelijoita ja katselijoita

Suomalaisen, talventuloa enteilevän, illan jo hämärtyessä pääsivät lukuisat uuden liikekeskuksen valomerkit ja opasteet oikeuksiinsa. Yhtäkkiä Alajärven keskustaa oli enää vaikea tunnistaa Heraskriivarin kohdalta samaksi paikaksi. Noin 450 autoruudun piha-alueella olivat kaikki sijat viimeistä myöten täynnä, aina kun joku lähti saapui toinen auto edelliseltä vapautuneeseen tilaan.

Liki yhdeksän vuoden odottelulle tuli täyttymys ja piste. Asiakasvirran paljous ja tyytyväisyys kertoi kaupan omistajatahoille omaa selvää kieltään.

ABC liikenneasema Alajärvi (Kuvat: K-Media/JK)
ABC:n kunnon kokoinen toteemi

4 KOMMENTTIA

  1. Alajärven sisääntulotien varteen voisi laittaa heti Järviseudun Lasiasennuksen jälkeen kelikameran tuijottamaan valtatieta kohti. Samalla nähtäisiin, kuinka paljon on liikennettä uuden sisääntulotien S-Marketin pihassa. Tämä palvelisi kaupan suuryksikön markkinointia oivallisesti.

  2. Kaupassa pitää olla tähän vuodenaikaan kunnon talvivaatteita, esimerkiksi untuvatakkeja ja talvikenkiä. Topmaniin Parkanossa kannattaa ottaa yhteys,kun monella sattuu olemaan tavallista leveälestisempi jalka. Kuivat kengät pitää flunssan loitolla ja samoin tekee kunnon talvitakit.

  3. Vielä kun ihmiset oppisivat parkkeeraamaan autonsa parkkialueelle sinne P tolppien toiselle puolelle eikä ajoväylälle. Muuten oli ihan jees paikka. Varsinkin kaupan puoli, ABC ei niin kiinnosta.

  4. Olemme vihdoin saaneet täyden palvelun kauppakeskuksen Alajärvelle. Aika oli pitkä, mutta kyllä se kannatti. Lopputulos Alajärven sisääntulotien varressa hakee vertaistaan kaupungin elinkeinoelämässä. Sisääntulotien S-Markettia on edelleen mahdollisuus laajentaa niin kuin Nurmon Prismaa. Kauppiaat ovat ystävällisiä ja mukavaa porukkaa. Tuotteita on laidasta laitaan. Juuri tällaisia liikkeitä kaivataan Alajärvelle lisää, jotta eurot pysyisivät paikkakunnalla. Tärkeää olisi, että kauppiaalle annetaan runsaasti palautetta niin valikoimista kuin palveluista. Alajärvi tarvitsee ehdottomasti lisää tällaisia suuria liikkeitä. Vielä kun saisi paikkakunnalle isoja erikoistavarakaupan kauppakeskuksia, kuten autokauppoja. ATK-ohjelmistotaloja, huonekaluliikkeitä ja niitä tukevia kaupan yksköitä. Toivottavasti Järviseudun Yrityspalvelu Oy:llä on resursseja saada houkuteltua Alajärvelle palvelutuotantoa tukevia työpaikkoja. Kuljetukset ja alihankintatoiminta ovat yksi mahdollisuus ja nyt on tilaisuus saada paikkakunnan omaakin elintarviketuotantoa esille tiskeihin. Suurten kauppakeskusten työllistävä vaikutus on välillisesti mitattuna huomattava. Tarvitaan kouluttautumista uusiin ammatteihin, mutta tulevaisuus on edelleen palveluammateissa, joista Alajärvi tunnetaan tulevaisuudessa entistä enemmän. Alajärvi on siirtynyt pysyvästi kasvukeskusajatteluun.

JÄTÄ KOMMENTTI