Alavudella valmiina jo 324 ukkoa… Ulkona kuin lumiukko-kampanjassa

1
MM-kisojen hopeamitalin innoittamana valmistui Töysän Talsijoiden toimesta Koskipuistoon näin komea, 2,3 metriä korkea "näköispatsas" maajoukkuehiihtäjä Joni Mäestä, (kuva:Pentti Hautala)

PENTTI HAUTALA/J-Pnews
Töysä/Alavus

Suomen Ladun valtakunnallisessa kampanjassa, ”Ulkona kuin lumiukko”, kannustetaan perheitä ja kaikkia kansalaisia mukavan ulkoliikunnan pariin.
Tämän koronatalven kampanja alkoi 17.2. ja päättyy 14.3. Tähän mennessä onkin tehty eri puolilla Suomea ja Pohjanmaan paikkakunnilla satoja, toinen toistaan komeampia lumiukkoja.

Suomen Ladun ylläpitämän lumiukkolaskurin mukaan E-P:n paikkakunnista oli perjantai-iltana 5.3. kärjessä Alavus 323 ukolla. Koko Suomen tilastossa määrä oikeuttaa tässä vaiheessa viidennelle sijalle.

Toisella sijalla eteläpohjanmaalaisista paikkakunnista Kauhava 74 ukkoa. 3) Ähtäri 64, 4) Seinäjoki 60, 4) Alajärvi 55, 5) Vimpeli 30, 6) Lappajärvi 30, 7) Soini 29, 8) Kuortane 24, 9) Kauhajoki 22.
Mainittakoon, että Kyyjärvellä on ukkomäärä 292. Vaasa, Kaustinen sekä Virrat ja Evijärvi ovat tässä vaiheessa ensimmäiselle kymmenellä.

Touhussa on mukana Suomen Ladun lisäksi Ladun paikallisyhdistykset, koulut, päiväkodit, eläkeläisjärjestöt, kylät, kunnat jne.

Lumiukkoja rakennetaan varmasti satoja lisää 14.3. iltaan mennessä pohjalaisilla paikkakunnilla. Onhan lumiukkojen rakentaminen luovaa ja monipuolista perheiden yhteistä ulkoliikuntaa. Tässä toiminnassa viihtyy vauvasta vaariin.

Kehittäähän ukkojen tekeminen monipuolisesti fyysisen ja henkisen kunnon lisäksi monia muitakin ihmiselle tärkeitä ominaisuuksia. Näistä mainitakoon heti luomuksen teon aloittamisessa tarvittavat suunnitelun ja luovan taiteellisuuden ominaisuudet. – Ennen kaikea näkee kättensä työn tulokset, joita voi ihastella yksin ja yhdessä jopa useita viikkoja.

Nyt lumiukkoja tekemään, joka pihaan, sekä ”niemeen ja notkelmaan”.

 


 

Korona-kartta 700x

1 KOMMENTTI

  1. Taitaapa entisessä vauraassa kotikunnassani, ja nykyisessä Alavuden kaupungin kituvassa kylässä nyt olla Suomen komein hiihtopatsas. Käynpä ihastelemassa pääsiäisenä. Toivottavasti ei ole sulanut..?
    Alpo, Hki

JÄTÄ KOMMENTTI